Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد ازدواج دانشجویی گفت: دانشجویانی که در زمان ازدواج نه دارای مسکن و نه شغل و درآمد تثبیت شده بوده‌اند، بعد از گذشت 10 یا 15 سال از زندگی مشترک اکنون جزو پایدارترین خانواده‌ها هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ازدواج دانشجویی یکی از برنامه‌های فرهنگی و هیجان‌انگیز دانشگاه‌هاست که با استقبال دانشجویان همراه است و در قالب طرح «همسفر تا بهشت» از سال 1376 اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها متولی برگزاری مراسم‌های ازدواج دانشجویی بوده و تاکنون موفق به برگزاری 23 مراسم جشن ازدواج دانشجویی شده است. برای جویا شدن از برنامه‌های ستاد ازدواج دانشجویی و راهکارهای تقویت این ازدواج در دانشگاه‌ها با مهدی غلامی‌مقدم، دبیر ستاد ازدواج دانشجویی به گفتگو نشسته‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید. 

ضرورت حرکت دانشگاهیان به دو شیوه درون دانشگاهی و بیرون دانشگاهی در مسیر تولید علم

آنا: دانشگاه و دانشگاهیان چگونه می‌توانند به تولید علم کمک کنند؟

غلامی‌مقدم: دانشگاه و دانشگاهیان به دو شیوه درون دانشگاهی و بیرون دانشگاهی باید در مسیر تولید علم حرکت کنند و مؤثر باشند. در شیوه درون دانشگاهی، با تشکیل کمیسیون‌های علمی و پویایی ارتباط ارکان دانشگاه شامل دانشجویان، اعضای علمی و مدیران دانشگاه با یکدیگر، موجب حرکت پرشتاب‌ در مسیر تولید علم می‌شود.

همچنین در بیرون دانشگاه از طریق تقویت ارتباط با سرمایه‌داران، مدیران، سیاستگذاران، کارخانه‌داران و... می‌توان به خلاقیت و حرکت پویاتر در مسیر حل مشکلات موجود و توجه به ذخایر و روش‌های حل مسائل غفلت شده و گسترش اثربخشی‌ها و تولید ابزار دست یافت. بنابراین دانشگاه و دانشگاهیان از دو طریق ساماندهی درون دانشگاهی و برون دانشگاهی می‌توانند در مسیر تولید علم حرکت داشته باشند و این کار در حال حاضر به شکل نسبتاً مناسب و نه ایده‌آل در حال انجام است.

بیش از 93 درصد ازدواج‌های دانشجویی موفق و پایدار است

آنا: درباره ازدواج‌های دانشجویی توضیح بفرمایید. آیا طلاق در این ازدواج‌ها کم است؟

غلامی‌مقدم: به لطف خدا ازدواج های دانشجویی جزو موفق‌ترین ازدواج‌هایی است که در کشور ثبت می‌شود و میزان پایداری این ازدواج‌ها نسبت به عموم جامعه بسیار امیدوارکننده است. در آخرین بررسی‌ها که از طریق اداره ثبت و با ارائه اطلاعات کامل زوجین دانشجو طی 10 سال گذشته صورت گرفته است، بیش از 93 درصد این ازدواج‌ها، پایدار و کمتر از 7 درصد ناموفق بوده‌اند که این رقم حتی نسبت به خوشبینانه‌ترین آمار طلاق در جامعه، تفاوت قابل توجهی دارد.

ثبت‌نام حدود 500 هزار زوج در سایت ستاد ازدواج دانشجویی در 11 سال گذشته

آنا: سنت حسنه ازدواج دانشجویی از چه سالی شروع شد و چند دوره برگزار شده است؟ در این سال‌ها چه تعدادی با یکدیگر ازدواج کرده‌اند؟

غلامی‌مقدم: ازدواج های دانشجویی از سال 1376 و تنها در یک دانشگاه آغاز و به تدریج به دانشگاه‌های سراسر کشور تعمیم داده شد. در آن زمان ازدواج کردن برای دانشجویان یک تابو بود و نگرانی‌های جدی در ذهن آنان نسبت به تشکیل خانواده وجود داشت اما با آغاز برنامه‌های ازدواج دانشجویی این نگرانی‌ها طی 23 سال به تدریج کاهش یافت، به‌گونه‌ای که در بسیاری از سال‌ها از نظر تعداد ازدواج‌ها نسبت به سال گذشته رشد نیز داشته‌ایم و در طول 11 سال گذشته نزدیک به 500 هزار زوج در سایت ستاد ازدواج دانشجویی ثبت‌نام کرده‌اند.

در اینجا ذکر این نکته لازم و ضروري است که قرار نیست هر دانشجویی که وارد دانشگاه شد توصیه کنیم سریع ازدواج کند، چراکه طبیعتاً تشکیل خانواده نیازمند بهره‌مندی از آمادگی‌های لازم است و تلاش مجموعه همکاران در دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و ستاد ازدواج دانشجویی کمک برای رسیدن به این آمادگی‌هاست.

در این میان نکته مهمی که ذهن دانشجویان را درگیر می‌کند مسائل اقتصادی است اما بررسی سابقه تاریخی ازدواج‌های دانشجویی نشان می‌دهد دانشجویانی که در زمان ازدواج نه دارای مسکن و نه دارای شغل و درآمد تثبیت شده بوده‌اند، بعد از گذشت 10 یا 15 سال از زندگی مشترک، اکنون جزو پایدارترین خانواده‌ها هستند.

مفاهیمی مانند عقل معاش، اعتماد به وعده‌های خداوند، توکل و توسل و البته تلاش دونفره، زندگی‌هایی را می‌سازد که اکنون به‌عنوان موفق‌ترین ازدواج‌ها از آن نام می‌بریم؛ هر چند دلایل متعدد دیگری را نیز می‌توان برای موفقیت این ازدواج‌ها مانند سن مناسب، آموزش‌هایی که این عزیزان می‌بینند و آموزش‌پذیر بودن آنان به‌دلیل درگیر بودن با درس، بحث و فراگیری و... برشمرد.

عدم سخت‌گیری برای دانشجویان تازه ازدواج کرده در دانشگاه‌ها

آنا: چه راهکاری برای تقویت ازدواج دانشجویی در دانشگاه‌ها وجود دارد؟

غلامی‌مقدم: راهکارهای بسیاری در این زمینه می‌توان مانند توجه لازم برای کاهش هزینه‌های غیرمادی ازدواج‌های دانشجویی پیشنهاد داد.

در بخش آموزش، معمولاً در ترم‌های اول و دوم بعد از ازدواج، ممکن است زوجین اندکی افت تحصیلی به‌دلیل درگیری‌های ذهنی داشته باشند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در ترم‌های بعدی ب‌خاطر آرامش ذهنی و جسمی که به‌دست می‌آید، رشد قابل توجهی از نظر درسی دارند؛ در این راستا می‌توان برای دو ترم اول دانشجویانی که ازدواج می‌کنند شرایط آموزشی مناسبی مانند عدم سخت‌گیری در غیبت و یا مشروطی و... فراهم کرد.

لزوم افزایش خوابگاه‌ برای دانشجویان متأهل

در زمینه حمایت‌های مادی نیز می‌توان کار دانشجویی را حتی‌الامکان به دانشجویان متأهل واگذار کرد تا کمکی به آن‌ها شده باشد. همچنین درباره مسکن دانشجویان مزدوج و خوابگاه‌های متأهلی نیز، کوتاهی تاریخی صورت گرفته است؛ به قول یکی از اساتید وقتی تصمیم به ساخت دانشگاه گرفته می‌شود همه ملزومات از جمله کلاس، آزمایشگاه، سلف، فضای سبز، خوابگاه‌های مجزا و... در نظر گرفته می‌شود ولی برای اساسی‌ترین نیاز دانشجویان در سن دانشجویی که نیازهای عاطفی و غریزی است، هیچ فکری نمی‌‌شود.

وجود خوابگاه‌های متأهلی، مشکل بخشی از دانشجویان را به‌صورت مقطعی حل می‌کند و بار روانی بسیار خوبی در راستای تغییر نگاه‌ها به ازدواج و تأهل خواهد داشت و باید افزایش پیدا کند؛ افزایش وام‌های تأهل و فرصت کافی دادن برای بازپرداخت نیز از دیگر راهکارهای حمایت معیشتی دانشجویان متأهل می تواند باشد. در بیرون از دانشگاه نیز خوب است که اولویت استخدام و به‌کارگیری در بخش دولتی و خصوصی با متأهلان باشد.

انتهای پیام/4118/

منبع: آنا

کلیدواژه: ازدواج طلاق ازدواج دانشجویی دبیر ستاد ازدواج دانشجویی ستاد ازدواج دانشجویی ازدواج های دانشجویی مسیر تولید علم درون دانشگاهی ازدواج ها دانشگاه ها غلامی مقدم سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۴۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان

 منصور نیک پناه رئیس مجتمع آموزش عالی سراوان در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: مجتمع آموزش عالی سراوان تقریباً از سال ۱۳۸۴ به‌عنوان دانشکده زیر مجموعه دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز به کارکرد و از سال ۱۳۹۱ به‌عنوان مجتمع آموزش عالی سراوان استقرار پیدا کرد و از حوزه دانشگاه سیستان و بلوچستان منفک شد.
 
 وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اولین گام تبدیل مجتمع به دانشگاه را برداشته‌ایم، افزود: این مجموعه شامل دو حوزه اداری می‌شود که مکان فعلی که بیشترین امورات اداری در آن صورت می‌پذیرد از سالیان گذشته به‌صورت امانی در اختیار داشتیم و سایت جدید در حومه شهر به مساحت ۱۰۰ هکتار است که در تلاشیم بتوانیم این حوزه را به‌عنوان یک مرکز فرهنگی در ورودی شهر خوشامدگویی مهمانان باشد.
 
رئیس مجتمع آموزش عالی سراوان ادامه: پس از تکمیل‌شدن سایت جدید به دنبال بین‌المللی شدن دانشگاه هستیم و باتوجه‌به ۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان بتوانیم امکان تبادل دانشجو، استاد و تبادلات علمی را فراهم سازیم.
 
نیک پناه ادامه داد: از دیگر برنامه راه‌اندازی و توسعه مرکز رشد دانشگاه، ترمیم جذب هیئت‌علمی در رشته‌های موردنیاز با رویکرد نگاه ویژه به صاحب‌نظران و فارغ‌التحصیلان منطقه، توسعه رشته‌ها در حوزه‌های غیرکشاورزی است و رشته‌های فنی و مهندسی نیز با شتاب بیشتری پیگیری شود و این نوید به داوطلبین می‌دهیم که علاوه بر رشته‌های موجود به‌زودی رشته‌های دیگر را به برنامه‌ها ملحق می‌کنیم.


   برگزاری دوره‌های مهارتی برای دانشجویان

فرهاد ذوالفقاری مسئول معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی مجتمع آموزش عالی سراوان نیز در این نشست بیان کرد: در مجتمع آموزش عالی سه دانشکده مصوب دانشکده کشاورزی، فنی مهندسی و علوم محیطی برنامه‌ریزی توسعه پایدار است و در حال حاضر ۶۰ عضو هیئت‌علمی داریم که چهار نفر به درجه دانشیاری نائل شدند، هشت نفر در حال ادامه تحصیل هستند و بقیه استادیار هستند و تا پایان ۱۴۰۴، صددرصد اعضای هیئت‌علمی مجتمع آموزش عالی سراوان استادیار و دانشیار خواهند شد.

وی افزود: باتوجه‌به بررسی‌های انجام شده و آمار داوطلبین سطح شهرستان؛ در مرحله اول آزمون سراسری کل داوطلبان ۳ هزار ۸۷۴ نفر بود که دو هزار ۱۵۲ در گروه علوم‌انسانی، ۱۱۳ نفر در گروه علوم ریاضی، هزار و ۴۱ نفر در شاخه علوم‌تجربی، ۳۰۷ در گروه هنر و ۳۰۱ نفر زبان خارجه بوده‌اند و باتوجه‌به اخذ مجوز از هیئت‌امنا در رشته‌های علوم تربیتی، مدیریت دولتی، مدیریت بازرگانی و آموزش ابتدای در مقطع کارشناسی فراخوان اعلام نیاز و جذب هیئت‌علمی صورت‌گرفته است.

مسئول معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی مجتمع آموزش عالی سراوان با اشاره به کادر مجرب و اعضای هیئت‌علمی این مجموعه اعلام کرد در سطح شهرستان و در هر زمینه نیاز به همکاری باشد همکاری لازم را خواهند داشت.

ذوالفقاری تصریح کرد: برای دانشجویان در رشته‌های مختلف برنامه‌های مختلفی داریم تا از طریق مرکز رشد و پارک علم و فناوری شهرستان دوره‌های متفاوت مهارتی صورت گیرد تا علاوه بر اینکه نیاز جامعه رفع شود برای دانشجویان نیز به‌عنوان کمک برای یادگیری مهارت متناسب با نیاز جامعه باشد.


   بهره‌برداری از فاز اول سایت ۱۰۰ هکتاری در مهرماه

محمد ادیبیان مدیر طرح و برنامه مجتمع آموزش عالی سراوان گفت: مجموعه سایت دانشگاهی به مساحت ۹۴ و نیم هکتار در سال ۱۳۸۳ عملیات اجرایی آن شروع و تحویل دانشگاه سیستان و بلوچستان دانشگاه مادر شد تا سال ۱۳۹۲ زیرمجموعه دانشگاه سیستان و بلوچستان بود که دو پروژه خوابگاه و ساختمان مرکزی عملیات اجرایی آن توسط دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز شد. ه بود.

وی افزود: از سال ۱۳۹۲ که این مجموعه مستقل و تبدیل به مجتمع شد عملیات اجرایی چند پروژه دیگر آغاز شد و در حال حاضر جمعاً ۱۵ پروژه به بهره‌برداری رسیده و یا فعال است .

مدیر طرح و برنامه مجتمع آموزش عالی سراوان با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در مجموع هزینه شده و یا در حال هزینه است، ادامه داد: خوابگاه دختران به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع اولین مجموعه‌ای بود که عملیات اجرایی آن به اتمام و مورد بهره‌برداری رسیده است و همچنین ساختمان خوابگاه پسران به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع که عملیات اجرایی و احداث آن از سال ۹۵ آغاز شده اکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
 
ادیبیان ادامه اضافه کرد: باتوجه‌به اینکه مساحت سایت، جامع است، مقرر شد در راستای تسریع در روند بهره‌برداری؛ راه‌اندازی سایت به‌صورت فازبندی صورت گیرد که فاز اول در بیست هکتار برنامه‌ریزی‌شده و آذر ۱۴۰۲ عملیات اجرایی آن آغاز و برنامه‌ریزی‌شده راه‌اندازی کامل فاز اول پروژه تا مهرماه سال ۱۴۰۳ انجام شود که شامل خوابگاه دختران، خوابگاه پسران، سلف‌سرویس، ساختمان مرکزی، ساختمان اداری چندمنظوره، ساختمان کلاس‌ها و آسفالت خیابان‌های مرتبط زیرساخت‌ها و تأسیسات است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین ساختمان دبیرستان دانش‌آموزی تقریباً با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد به اتمام رسیده و آزمایشگاه مرکزی به مساحت ۱۵۰۰ مترمربع، سوله ورزشی به مساحت هزار و ۲۰۰ مترمربع، زیرساخت‌ها و تأسیسات شامل آب برق و فاضلاب کل مجموعه نیمه‌تمام است.

مدیر طرح و برنامه مجتمع آموزش عالی سراوان با اشاره به اتمام پروژه مخزن زیرزمینی ۴۰۰ مترمکعبی آب شرب برای آبرسانی به سایت ۱۰۰ هکتاری، اذعان کرد: از ابتدای مهرماه عملیات اجرایی فاز دوم با مساحت ۲۰ هکتار نیز آغاز خواهد شد.

اعزام ۱۰ درصد دانشجویان به اردوی راهیان نور

حسین مرادی بیدختی مدیر امور فرهنگی و اجتماعی مجتمع آموزش عالی سراوان نیز در این نشست با اشاره به نگاه امامین انقلاب در باب فرهنگ، بیان کرد: در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی دانشجویان با رشادت‌های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰ درصد دانشجویان مجتمع آموزش عالی سراوان به اردوهای راهیان نور اعزام شده‌اند.

وی باتوجه‌به برگزاری اردوهای سیاحتی دانشجویان ادامه داد: دانشجویان مجتمع آموزش عالی شهرستان در چندین مرحله عازم حرم مطهر امام رضا (ع) اعزام شدند.

مدیر امور فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی سراوان به اهدای جهیزیه به نوعروسانی شهرستانی با مشارکت این مرکز اشاره و خاطرنشان کرد: برگزاری اردوهای دانشجویی به مناسب روز دانشجو، برگزاری شب‌شعر و همچنین برنامه‌های مختلف فرهنگی باتوجه‌به مناسبت‌های ملی و مذهبی از دیگر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی مجتمع آموزش عالی سراوان بوده است.

مرادی باتوجه‌به نمود فعالیت‌های دانشگاه در رسانه‌ها از اختصاص بودجه جداگانه فرهنگی برای مجتمع آموزش عالی سراوان برای اولین‌بار در دو سال پیاپی در قالب برنامه‌های فرهنگی خبر داد که این بودجه فقط به ۱۹ دانشگاه در کشور پرداخت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه
  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • دانشگاهی‌ها و نمایندگان درباره جنبش دانشجویی آمریکا چه گفتند؟
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • آخرین مهلت بارگذاری آثار برای جشنواره قلم ۱۵ خردادماه
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان
  • ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها/ تعامل ستاد جمعیت و فضای دانشگاهی کشور+فیلم
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد