Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

در فرهنگ ایرانی ازدواج امری پسندیده و ضامن خوشبختی افراد محسوب می شود و پدرها و مادرها، بزرگترهای فامیل و دوستان در انتخاب همسرآینده برای فرزندان و آشنایان خود تاثیر گذار و مهم هستند.

در گذشته معتمدان و خیران محل که دخترها و پسرهای اطرافشان را می شناختند به هم دیگر معرفی می‌کردند و به اصلاح سبب خیر می شدند تا وصلت سربگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه با گسترش فضای مجازی و روی کار آمدن اپلیکیشن های مختلف نحوه ازدواج و همسریابی هم دستخوش تغییر و دگرگونی شده است. با ورود همه به دنیای مجازی بسترهای متفاوتی برای معرفی جوانان به خانواده ها شکل گرفته است.

این روزها برخی جوانان برای پیدا کردن همدم زندگی خود به سایت ها و اپلیکیشن های همسریابی مراجعه می کنند.

پر کردن فرم و نوشتن اطلاعات وخصوصیات ظاهری در پیام رسان ها و سایت ها و اپلیکیشن های همسریابی راهی است که برخی از طریق آن به دنبال همسر آینده خود می گردند.

در این اپلیکیشن ها و سایت ها اطلاعات، خصوصیات و معیارهای افراد ذکر می شود و اگر معیارهای دو نفر به هم نزدیک باشد به یکدیگر معرفی می شوند البته برای بررسی محاسن و معایب این بسترهای اینترنتی نیاز به نظرات کارشناسان است.

سایت همسریابی همدم که در روز ازدواج رونمایی شد جدید ترین اپلیکیشن همسریابی است که در دسترس جوانان برای انتخاب شریک آینده زندگی در اختیار آنها قرار گرفته است.

ثبت نام در این اپلیکیشن رایگان است اما برای اینکه کاربران با گزینه‌های مختلف آشنا شوند باید بسته بخرند. بسته‌هایی که قیمت آنها بین ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است.

بعد از انتخاب بسته، کاربر می تواند با انتخاب خصوصیات ظاهری فرد مورد نظر خود با تعداد از افراد آشنا شود.

سوال اینجاست که آیا با خصوصیات ظاهری می توان فردی را برای زندگی مشترک انتخاب کرد.

منصوره شهریاری احمدی، روانشناس و مشاور خانواده، به تبیین مسئله ازدواج و آشنایی پیش از آن پرداخت و گفت: ازدواج به این دلیل که پیوندی میان زن و مرد برای زندگی با یکدیگر است، این مسئله ضرورت را ایجاد می کند تا کسی را انتخاب کنند که او را بشناسند و در صورت مشترک بودن خصوصیات اخلاقی بتوانند انتظاراتی را که از یکدیگر دارند برآورده کنند.

شهریاری احمدی بیان کرد: زن و مرد باید در این شناخت متوجه شوند که فرد مقابل ظرفیت ها و استعداد های بر طرف سازی نیازها و تمایلات شان را دارد یا نه!

وی ادامه داد: در مواردی که جوانان بیرون از محیط خانواده برای ازدواج آشنا نمی شوند؛ باید واسطه ای حضور داشته باشد تا آن ها را به یکدیگر معرفی کند. در شیوه سنتی واسطه و معرفی به خانواده ها معمولا توسط خانم ها در مراسم مذهبی یا مهمانی اتفاق می افتاده ولی در دو دهه اخیر کشورمان به نظر می رسد که این روش محدود و کمرنگ شده است.

این مشاور خانواده گفت: در زمانه کنونی افرادی که زحمت این کار خیر را می کشیدند کمتر شده اند به همین دلیل این نیاز حس می شود تا مجموعه ها و نهادهایی مثل مراکز مشاوره باشند که دخترها و پسرهای مجرد را شناسایی کنند. حتی افراد مورد نظر توسط کارشناس ارزیابی شوند تا نیازها و انتظاراتی که از ازدواج خود را دارند بیان کنند که بتوان جوان ها درست و اصولی به هم معرفی کرد.

شهریاری احمدی تصریح کرد: مراکز مشاوره به دلیل صلاحیت و توانایی بررسی اشخاص می توانند پس بررسی، تحقیق و مشاوره این جوانان را به هم معرفی کنند.

وی ادامه داد: بروز بستر های اینترنتی و مجازی برای همسریابی ازدواج نمی تواند مناسب و مورد تایید باشد. از این نظر که پایه گذاری و سنجش در این سیستم ها از ابتدا دارای اشکال است چون کسی که واسطه ازدواج می شود با افراد صحبت نکرده و از لحاظ اینکه آن ها چقدر با مفهوم خانواده و زندگی آشنا هستند بررسی نشده اند.

شهریاری احمدی گفت: بعضی از بسترهایی که به عنوان همسریابی و ازدواج هستند و افراد به معرفی خودشان در فضای مجازی می پردازند ممکن است موجب سوء استفاده شود و نابه سامانی هایی را پدید می آورد که نمی تواند اعتبار عقلانی و شرعی و اخلاقی را داشته باشد و با فرهنگ ایرانی ما سازگار نیست.

وی گفت: مراکز مشاوره ی معتبر می توانند اقدام به شناسایی افراد مجرد کنند تا براساس درخواست و روحیات آن ها، جوانان را بسنجند. در این صورت می شود اخلاق آن ها مورد ارزیابی قرار داده تا با معرفی، راهنمایی و همراهی مشاوران یک ازدواج موفق شکل بگیرد.

جدایی عاقبت انتخاب های سطحی

مریم سادات ظهوریان، جامعه شناس و فعال فرهنگی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: در گذشته افراد با تجربه محل یا فامیل بدون چشم داشت مادی و به اصطلاح عامیانه با ریش سفیدی و وساطت خیرانه، سبب پا گرفتن یک خانواده می شدند. اگر در این میان ازدواجی بین افراد شکل می گرفت، خانواده ها برای تشکر و با میل خودشان هدیه ای را به این افراد می دادند اما در حال حاضر این معرفی ها به بیزنس تبدیل شده است. در صورتی که معرف های مجازی حاضر می شوند کسانی که شناختی روی آن ها ندارند به صورت ناآگاهانه و از روی ظواهر افراد را به هم معرفی می کنند.

ظهوریان گفت: فاکتورهایی مثل شکل صورت و ظاهر بدن، قد و وزن و ویژگی های کلی از قبیل خانه دار بودن فرد، داشتن تحصیلات و ... وقتی برای ملاک ازدواج مطرح می شوند، به نظر می آید این هدف بیشتراقتصادی و به نفع خودشان است.

این جامعه شناس تصریح کرد: باید در معرفی ها نهایت دقت و توجه در نظر گرفته شود چرا که ممکن است دو نفر باهم ازدواج کرده اما به دلیل سطحی بودن شناخت، منجر به جدایی شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سایت همسریابی مشکل جوانان نسل جوان اپلیکیشن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۹۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدال پدر و دختر بر سر خواستگار آمریکایی | رضایت نمی‌دهم مگر به شرط...

به گزارش همشهری آنلاین، دختر ۳۰ ساله که برای مشورت‌های تخصصی درباره ماجرای ازدواجش به مرکز انتظامی آمده بود، به مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری قاسم‌آباد مشهد گفت: پدر ومادرم بازنشسته فرهنگی هستند و حساسیت خاصی روی فرزندانشان دارند به همین دلیل همه خواهران و برادرانم مطابق سلیقه خانواده‌ام ازدواج کرده‌اند و زندگی آرامی دارند.

من به دلیل استعداد خوبی که در تحصیل داشتم، درس و مدرسه را در اولویت زندگی قرار دادم و ادامه تحصیل دادم به طوری که به خواست پدر و مادرم رشته دامپزشکی را انتخاب کردم، ولی آرام‌آرام در دوران تحصیل به این رشته علاقه‌مند شدم.

موضوع این است که پدرم درباره خواستگارانم بسیار سختگیری می‌کند و مدعی است که باید مانند دیگر خواهران و برادرانم ازدواج کنم تا به خوشبختی برسم. یک بار یکی از همکلاسی‌هایم به خواستگاریم آمد اما پدرم او را به دلیل اقامت در روستای زادگاهش رد کرد در حالی که من به او علاقه‌مند بودم.

درگیری شدید زن رسمی و زن صیغه‌ای در کلانتری | شوهرم دیپلمه بود، من او را آقای دکتر کردم! فرار دختر جوان با پسری که او را کنیز خودش کرد | کتکم می‌زد و دست‌هایم را می‌سوزاند

در این میان، یکی از دوستان مادرم جوانی مقیم آمریکا را به من معرفی کرد که فقط می‌تواند سالی دو بار به ایران بیاید. وقتی فرید به خواستگاریم آمد، ابتدا پدر و مادرم مخالفت نکردند، اما زمانی که قرار ازدواج گذاشتیم، ناگهان پدرم شرط کرد که باید یک واحد مسکونی را به نام من سند بزند. او هم ناراحت شد و به آمریکا بازگشت.

او حتی به پدر و مادرم پیشنهاد کرد برایشان بلیت پرواز به عراق را تهیه می‌کند تا مراسم عقد را در یکی از مکان‌های مذهبی برگزار کنیم، ولی باز هم پدرم مخالفت کرد و اکنون چاره‌ای جز مخالفت با خواسته پدرم ندارم و می‌خواهم به تنهایی به سوی آمریکا پرواز کنم.

در همین حال پدر نوشابه که به دعوت مشاور در اتاق مددکاری اجتماعی حضور داشت، با بیان اینکه هیچ پدری دوست ندارد دخترش را غمگین ببیند و سرنوشت تلخ فرزندش را نظاره کند، به کارشناس کلانتری گفت: من شرط واحد آپارتمانی را فقط برای این منظور مطرح کردم که بدانم خواستگار دخترم در چه سطحی از نظر مالی قرار دارد و آیا دخترم را به اندازه یک واحد مسکونی دوست دارد یا نه.

وی ادامه داد: الان هم از این شرط صرف‌نظر کرده‌ام اما دلیل اصلی مخالفت من این است که فرید اصرار به عقد موقت دارد و حاضر نیست با دخترم به صورت دائمی و رسمی ازدواج کند. او معتقد است باید طبق فرهنگ غربی مدتی را زیر یک سقف زندگی کنند و در صورتی که بعد از چند سال به توافق رسیدند، با هم ازدواج کنند. حالا اگر او در مدت کوتاهی از دخترم سیر شد و او را در کشور غریب به حال خودش رها کرد، باید چه کنیم؟

پدر نوشابه اظهار کرد: از سوی دیگر، او حتی خانواده‌اش را به ما معرفی نکرده و حاضر نشد به همراه خانواده‌اش به خواستگاری بیاید. ما هم نمی‌توانیم برای انجام تحقیقات درباره وضعیت اجتماعی و اخلاقی او به آمریکا برویم. بنابراین به ازدواج او با دخترم رضایت ندادم چراکه نمی‌خواهم سیه‌روزی و بدبختی او را شاهد باشم.

وی افزود: با وجود این، دخترم خانه را رها کرده و با شکستن لوازم منزل، نزد یکی از دوستانش در غرب کشور رفته بود. حالا هم قصد دارد به تنهایی به آمریکا پرواز کند.

اقدامات کارشناسی و بررسی‌های روانشناختی این پرونده با دستور سرهنگ محمد بزی (رئیس کلانتری قاسم‌آباد مشهد) به مشاوران زبده دایره مددکاری اجتماعی سپرده شد.

کد خبر 848292 منبع: خراسان برچسب‌ها خبر مهم ازدواج - طلاق خانواده حوادث ایران

دیگر خبرها

  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • نکاتی برای یافتن حلقه ازدواج مناسب از سایت زر
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • نحوه انتخاب و معرفی اساتید نمونه کشوری
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • جدال پدر و دختر بر سر خواستگار آمریکایی | رضایت نمی‌دهم مگر به شرط...